Шабли Премиер Крю Во де Вей 0.75 2018

93.50 лв.

Тероар

    100% Шардоне Лозята на Chablis са разположени в северната част на Бургундия Yonne. Склонът е стръмен, а дълбоката почва е съставена от варовита глина с кимеримерийски недра. Този сюжет дава вина Chablis, които изразяват забележителна финес.    

Винификация и стареене

    След пресоването на гроздето и изцеждането на соковете, мъстта се ферментира в резервоари от неръждаема стомана с контролирана температура (70%) и дъбови бъчви (30%). След като ферментацията приключи, виното се отлежава на фини заливки в същите контейнери за приблизително 10 месеца. Преди да бъдат бутилирани, вината се смесват преди да преминат през последния период на стареене в резервоари от неръждаема стомана.    

Дегустационни бележки

    Първият нос предизвиква дивите полски гъби. С излагане на въздух, маслените нотки на бриош отстъпват на минералния завършек. Започва кръгло и богато на небцето, разкривайки своята приятна структура и впечатляваща дължина.    

Сервиране

    Това вино идеално се съчетава с риба, която се пече на скара или се сервира в сос, домашни птици или бели меса. Сервирайте между 10 и 12 ° C.

Паскал Бушар

Изчерпан

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Шабли Премиер Крю Во де Вей 0.75 2018“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.