Зайфрид

Семейство Зайфрид се занимава с винопроизводтсво от 1976 год насам. Портфолиото им включва богати Шардонета, цветни Ризлинги, живи Совиньон Блани, топли Пино Ноар и интензивни десертни вина.

 

 

Слънце и синьо небе целогодишно, наблизо планини, езера, гори и плажове, най-красивият регион, произвеждащ вино в Нова Зеландия – това е Нелсън. Спокойни, ледени зими, дълги, сухи лета, хладни есенни нощи, комбинирани с най-много часове слънцегреене в Нова Зеландия – това е Нелсън.

 

Безупречни условия, заедно със специално селектирани лозови парцели, предлагащи редица почви от чакъл до тежък алувиален клей и климат, сякаш създаден за производството на богати, елегантни, сортови вина.

 

Историята на Зайфрид започва през 1973, когато австриецът Херман Зайфрид и неговата новозеландска съпруга Агнес започват да осъществяват мечтата си да правят вино в Нелсън. От много скромното начало, когато Херман работи до късна нощ в лозята до днес, когато и трите им деца вече са се завърнали, за да изигратя своята роля в семейния бизнес, Зайфрид Естейт е компания, отдадена на качествено винопроизводство, най-доброто, което Нелсън може да преложи.

 

Нелсън е разположен на върха на Южния Остров на Нова Зеландия и е заобиколен от планини на изток, запад и юг, а на север Тазманийско море. Климатъте мек, с приятни зимни дни, но хладни нощи със скреж. През лятото температурите достигат до 30 градуса в много топли дни, със следобедни бризове, осигуряващи умерен и темриран климат на региона. Но слънцегреене е най-значими, средно 2700 часа слънце на година, Нелсън е най-слънчевият регион в Нова Зеландия. През 60те и 70те години на миналия век, Нелсън е добре познат със земеделието, като основните култири били хмел, тютюн и ябълки. Нелсън бил също така град на занаятчии, като дори и днес се счита за столицата на изкуството в Нова Зеландия.

 

Нелсън е дом на 25 винарни, всички фамилна собственост. Регионът получава световно признание за ароматните сортови вина, произвеждани тук.

 

http://www.seifried.co.nz/