Ливио Фелуга

История

 

Невъзможно е да не се говори за историческите събития оказали влияние върху семейството, когато говорим за историята на естейта. Винарната е разположена в регион на непрекъснато променящи се граници, изчезнали империи и войни.
Ливио Фелуга преживява две световни войни, живеейки първо в Австро-Унгария, а след това в младото кралство Италия, на брега на полуостров Истрия, преди окончателно да се засели във Фриули. По времето, когато той се заселва там, провинциалното население се изнася, оставяйки след себе си почвите по-бедни, а традициите и ценностите – изоставени.
Другите се ориентират към индустриализация, а Ливио Фелуга решава да съживи хълмовете. Той бил убеден, че висококачественото лозарство може да вдъхне нов живот на селските региони във Фриули. С голям кураж той започва да възстановява стари лозя и да засажда нови, представяйки по пътя си иновативни идеи и техники.

 

За Естейта

 

Днес, непоколебимите вярвания на Ливио Фелуга са с доказали успешно. Към момента „Ливио Фелуга“ разполага с 330 акра лозя разположение на първокачествената змя по склоновете на хълмовете в Колио и Коли Ориентали дел Фриули. Особена гордост са лозята, разположени на склона на Росазо, област, която e върхът на лозарството във Фриули още от времето на августинските монаси през 11ти век. Росазо продължава да се доказва до днешни дни като един от великите винарски региони в света.

 

Етикетът

 

Етикетът на Ливио Фелуга изобразява древна карта на хълмовете във Фриули и на малките селища разпръснати измежду тях. 50 години тази карта вдъхва живот на хълмовете, вдъхновявайки любителите на вино по света да открият един нов свят. Когато Ливио Фелуга за първи път слага етикет на вината си, е било трудно да си представи свят, в който този етикет ще бъде мигновено разпознаван знак за качество, дори в най-отдалечените краища на света.

 

Семейството

 

Днес, новото поколение Фелуга ръководи семейния бизнес. Също като основателя Ливио, който започва бизнеса и като неговия дядо и пра-дядо, които произвеждали вино в Истриа, най-младото поколение продължава да бъде фокусирано изцяло върху производството на най-висококачествени вина.

 

http://www.liviofelluga.it/