Фамилия Перин

‘‘Ние сме семейство, което обработва южния тероар на Рона от шест поколения. Ние сме винопроизводителите, мениджърите и акционерите на компанията и следователно нашият единствен фокус е абсолютното качество на нашите вина.“-Жан Пиер Перин.

Семейство Перин закупува Шато дьо Бокастел през 1909 и оттогава придобива или наема лозя измежду най-добрите тероари в южната долина на Рона в Шатоньоф-дьо-Пап, Жигондас ( Домейн де Турел е придобит през 2008) Вансобр, Керен, Вакерас, Расту, Бум дьо Венис… Цялата лозарска работа се извършва от екипа на Бокастел, следвайки редица принципи, които непрестанно се прилагат към всички вина:

Лозята са на първо място… Семейство Перин са убедени, че за да бъде произведено велико вино, лозите трябва да растат по възможно най-натурален начин. Това ще им позволи да изразят пълно натурални баланс на земята. Така, в Бокастел, нито химически торове, нито пестициди и инсектициди са използвани от 1964 насам. Тревата се маха с плуг и на ръка и всички спрейове, използвани на лозите съдържат само естествени продукти. През годините, лозите са изградили своя собствена резистентност към насилие. Пчели, калинки и червеи се намират в изобилие в нашите лозя. Нивата на продукция са очевидно ниски, но, поради своята органична природа, вината разкриват есенцията на своя тероар.

Магията на блендирането… Вклимата и тероара на южна Рона, опитът ни е показал, че вината са по-добри, когато са бленд между различни сортове, а не когато разчитат само на един. Всички вина на Перин са блендове от няколко сорта и ттази логика е изведена до съвършенство в Бокастел, където се отглеждат всичките 13 позволение от апелацията Шатоньоф-дьо-Пап сорта. Жан-Пиер, Франсоа, Пиер и Томас Перин се събират през Февруари, за да опитат вината от различните сортове. Целта е да се вземе решение за всяко вино, каква да бъде пропорцията на всеки сорт във финалния бленд. Магията на блендирането е, че крайният продукт е винаги по-добър от всяка от отделните съставки.

Отлежаване на виното… Тероарът на южна Рона произвежда грозде, чието отлично стареене осигурява значителна структура на танините за вината. Това трябва да се случи по време на стареенето. Семейство Перин избира да оставя да отлежават повечето от вината си в големи бъчви, вместо в малки барели, за да осигури допир между въздух и вино без да се добавят допълнителни танини от дървото.

Днес, Перин&Фис се управлява от шест члена на смейство Перин , пето поколение (Жан-Пиер и Франсоа) и шесто поколение (Марк, Пиер, Томас и Маиьо).

Перин&Фис са член на Примум Фамилиае Вини.

http://m.familleperrin.com/web/12PCF6YRJ7