Австрия

WEINGUT PETER SCHWEIGER

Weingut Peter Schweiger е разположен в Zöbing, на най-южния край на лозаро-винарския регион Kamptal (долината на Kamp), с изглед към най-известното еднолично лозе в Австрия, Zöbinger Heiligenstein.

Питър Швайгер и неговият син Петър Джуниър – който вече е четвърто поколение винопроизводител от семейство Швайгер – поставят акцент върху устойчивите, екологични лозарски практики.

ФИЛОСОФИЯ

Три аспекта са жизненоважни при производството на страхотни вина; работа в лозето, винификация и внимателно съзряване в избата. Етикетите на виното отразяват тази философия:

Компасът отразява ангажираността и връзката към региона. Часовникът изразява намерението си да позволи на вината жизненоважно да остарее. Следвайки този принцип, вината никога не се бутилират преди април след прибирането на реколтата и се пускат само след като са достигнали идеална зрялост на бутилката.

 

 

 

ЛОЗЯ

Лозята се стопанисват по екологичен начин и този метод отразява уважението на винопроизводителите към природата и оценката на почвената екология. Качествената ориентирана резитба и изтъняване на културите има висок приоритет. Гроздето традиционно се бере на ръка и само здравословно, подбрано грозде достига до избата.

ВИНИФИКАЦИЯ

Нежното боравене с гроздето, контролираната ферментация, финият контакт с подслаждането при редовно разбъркване и щателно кърмене и грижа в избата служи за производство на богати, кадифени, пълноценни вина с подчертан плодов характер и непреодолимо удоволствие от пиене. Вината имат голям потенциал за стареене, отговаряйки на очакванията на винените експерти и ценителите.

ИЗБА

 

Вината са отлежали до съвършенство. Отчасти в резервоари от неръждаема стомана и отчасти в големи дъбови бъчви при естествено постоянна температура от 10 ° C в старата сводеста изба.