Симингтън

Симингтън Фемъли Естейтс са водещият производител на порта с премиумно качество. Комбинираните продажби на портата на семейство съставляват една трета от всичките продажби на премиумни порта в света.

Седем члена на семейство Симингтън работят в семейния бизнес, шест от 13-то поколение в търговията с порто по линия на тяхната баба Беатрис Аткинсън. От лозята в Дуро, през винопроизводството, отлежаването и дегустацията, член на семейството е пряко отговорен за всяка бутилка порто, която те произвеждат. Семейната отдаденост на техните вина е по-голяма от всякога след 350 години, безпрецедентна традиция в производството на порто.
Семейство Симингтън са потомци на Андрю Джеймс Симигтън и Беатрис Аткинсън, които сключват брак в Опорто през 1891. От Уолтър Мейнард насам, повече от три века, предшественици на семейство Симингтън са играли важна роля в търговията с порто. През 1905 Андрю Джеймс Симигтън е партньор във фирмата Warre & Co, а през 1912, чрез размяна на акции, става партньор в Dow’s Port. Андрю Джеймс и тримата му синове, които са родени и отгледани в Португалия, спомагат за възстановяването на позицията на портата в световния пазар след Първата Световна Война. След Втората Световна Война, следващото поколение Симингтън се ражда в търговията с порто: Мийкъл, Иън и Джеймс изиграват важна роля в завръщането на винтидж портата на мода по световните пазари. Те постигат това в много трудни времена за портото, когато много други производите продават компаниите си, тъй като не виждат бъдеще. През 1970 семейство Симингтън закупува Греъмс, една от големите компании в търговията с порто. През последните 20 години семейство Симингтън продължават да заемат водеща роля в търговията с порто. В Кинта де Кавадина семейството притежава 3 хектара експериментални лозя, където основните сортове за областта Дуро са засадени върху девет различни присада, за да се оцени относителната приложимост на всеки от тях.

Чрез това иновативно лозе, семейство Симингтън се надавят още повече да подобрят качеството на своите вина. Във винаните си семейство Симингтън са разработили радикалния и революционен метод „роботизирана винарна“, единствената система за винопроизводство в Дуро, която съвсем прецизно възпроизвежда въздействието на човешки крака в традиционните каменни преси. Времето и опитът показват, че чрез този метод се получават още по-добри вина.

През последните години семейството развива редица специализирани винарни в ключови лозя в Дуро. Някои от най-сложните съвременни технологии са инсталирани в старинните бодеги, балансирайки успешно най-доброто от традициите и технологиите, като резултатът е най-доброто възможно порто.
Симингтън е член на Примум Фамилиае Вини.

http://www.symington.com