Шато Миравал

Шато Миравал, лятната резиденция на Брад Пит и Анджелина Джоли, е място посветено на изкуството и виното.
През 1970, известният джаз пианист и композитор Жак Лусие закупува Шато Миравал и го превръща в звукозаписно студио – Студио Миравал. Много известни музиканти, като Пинк Флойд, Стинг, Шаде, The Cranberries и Джипси Кингс са записали своите хитове тук. След като три години подред наемат замъка за почивките си, през 2008 двойката закупува имота. През 2011, те започват да инвестират и реновират мащабно, но към този момент лозята се управляват отделно от замъка и са под контрола на бившия собственик на шатото, американецът Том Бов. Най-накрая имаме официалното съобщение, че Брад и Анджелина поемат контрола върху лозята и нов винопроизводител ще отговаря за тях – (Пит-Джоли&Перин).

Тази година, Брад Пит и Анджелина Джоли съсредоточават вниманието си върху лозята, превръщайки това уникално място в мека за изкуството, музиката, киното, театъра, местната кухня и великите провансалски вина.

Сгушено в малка долина в историческото селище Корен, първото органично селище във Франция, Шато Миравал се простива върху 500 хектара в сърцето на тази магическа част на Прованс. Този великолепен замък е не само разположен в подножието на Виа Аурелиа, старият римски път, предназначен да улесни разширяването на Рим през 3 век преди, но и неговото изключително разположение в долината предоставя на тероара на Миравал уникална екосистема , която дава на вината изключителен стил, елагантност и свежест. От 2012 насам, Шато Миравал започва съвместен проект със семейство Перин за промотиране на лозарството, винопроизводството и разпространението на своите вина. Едно от великите френски семейства-винопроизводители, семейство Перин са водещите фигури от уникалните лозя по долината на Рона. Техният талант, страст към виното и органични методи за отглеждане на лозята раждат висококачествени вина като емблематичният Шатоньоф-дю-Пап, чиято репутация в целия свят е безупречна.

Този избор не е случаен, Анджелина и Брад са познавачи и любители на виното, които особено много харесват вината от долината на Рона. Те поверяват доверието си на семейство Перин, които сега активно участват в отглеждането на лозята и маркетинга на виното. Брад Пит е силно ангажиран с вината, а Лоранс Берлемон, винопроизводител и технически директор в Миравал от 17 години е все още тук.

От реколта 2012, вина от това партньорство ще бъдат дистрибутирани под името Миравал, бутилирани от Джоли-Пит&Перин.

 

Миравал следва стъпките на известните лозя в Прованс, които произвеждат розета достигащи гастрономически висоти. Шато Десклан на Саша Личин е първото, което произвежда много висококачествено розе, което е и едно от най-скъпите в света. Сега представяме специалното Миравал Кюве Розе, което е още по-изискано и елегантно като бутилка и изчистеност на опаковката, но комплесността на виното е това, което го прави един изключителен, доставящ неероятна наслада продукт.

http://www.miraval-provence.com/