Empereur Rosé Cru Classé е едно от 7те розета, препоръчани от Форбс за лято 2022

Domaine de la Croix Empereur Rosé Cru Classé: Бижуто на Прованс

Domaine de la Croix е най-важният от класифицираните Cru Classé имоти на Прованс. Състои се от 110 хектара лозя, които се възползват от изключителна локация и микроклимат в сърцето на полуостров Сен Тропе, което им позволява да произвеждат изискани и елегантни вина.

Empereur, тяхното ново престижно кюве, AOC Côtes de Provence Cru Classé от най-красивите парцели на домейна е бленд от Grenache, Cinsault, Syrah, Rolle, Mourvèdre. Отлежава в дъбови бъчви в продължение на 6 месеца, съчетава рядкост, изисканост и съвършенство.

При дегустация виното има светъл розово-златист цвят, изразителен нос, предлагащ нотки на цитрусови плодове, жълта праскова и леко изпечени сушени плодове. Вкусовият профил е идеално изразен, обемът е разкошен, балансиран от точната свежест и благородна горчивина.За Лоран Дере, сомелиер на Министерството на финансите, президент на Асоциацията на сомелиерите от Лион и Рона-Алпи „Качеството на страхотните розета се познава по баланса, който предлагат между плодовия обем и пикантната елегантност. Empereur принадлежи към породата велики, за да придружава с еднакъв успех летни аперитиви и гурме ястия.“