Калифорния

Вина, които са израз на Напа Вали, както е замислено и изработено от един от най-старите и най-уважаваните производители на вино в света: семейство Антинори

630 ГОДИНИ ВИНОПРОИЗВОДСТВО – ВСЕ ОЩЕ В СЕМЕЙСТВОТО…

Името Antica произхожда от думите Antinori и California и представлява дългогодишното желание на семейство Antinori да произвежда изключителни вина, които са истински израз на тероара от Напа Вали.
26-те поколения винопроизводство на семейството на Антинори отдавна са синоним на прочутите лозарски райони на Тоскана и Умбрия. Днес техните вина са сред най-признатите и високо оценени в Италия.
Но Marchese Piero Antinori и дъщерите му, Albiera, Allegra и Alessia, са известни и с това, че търсят неоткрития потенциал на специфични лозаро-винарски райони, като същевременно остават верни на традицията, културата и вкуса на вината Antinori.
Историята на винопроизводството на семейството на Антинори е синоним на известните лозарски райони в Тоскана и Умбрия от самото му създаване преди повече от шест века, когато Джовани ди Пиеро Антинори влиза в „Arte Fiorentina“, Гилдията на винопроизводителите във Флоренция, през 1385 г.
Днес фирмата се управлява от Пиеро Антинори и трите му дъщери: Албиера, Алегра и Алесия. През цялото си историческо минало семейството е управлявало тази работа с фундаментално уважение към традицията и територията, на която е работило. Днес техните вина са сред най -признатите и високо оценени в Италия.
Крайъгълният камък на философията на семейството е, че качеството е дългосрочен и постоянен ангажимент, а вековете на успешното производство на вино на семейство Антинори се дължат в немалка част на този ангажимент.
Това е, което дава на семейството перспектива, която е уникална във винения свят и им позволява да мислят отвъд една реколта или едно място и да правят смели избори, като същевременно остават верни на традицията, културата и вкуса на вината Антинори.
Ето защо те също се стремят да използват потенциала на лозаро-винарските региони извън Италия. „Древните корени играят важна роля в нашата работа, но никога не са били ограничение за нашия иновативен дух“, казва Пиеро Антинори.
Така че именията в Тоскана и Умбрия с течение на времето се присъединяват от инвестиции в други територии с потенциал за висококачествено вино – това е, което привлече Пиеро Антинори в долината Напа още през 60-те години и доведе до създаването на Антика.
Освен нови обекти, фирмата Антинори непрекъснато търси начини, големи и малки, за по-нататъшно качество, както в лозята, така и в избите. Тези усилия включват експерименти с: нови клонинги от сортове грозде; техники на отглеждане; надморска височина; ферментационни практики и температури; видове дъб за отлежаване; размерите и възрастта на бъчвите и бъчвите; и време на стареене.
С течение на годините, когато се засаждат лозя и се изкопават пещери, някои от партньорите се сменят, но Маркезе Антинори остава непоколебим в желанието си да развие този обект. През 1993 г. семейството купува имението.
Но свикнал да мисли с десетилетия при вземане на стратегически бизнес решения, Антинори отдава имота под наем на един партньор за 15 години. „И трите ми дъщери имат двете съставки, които са най-необходими за производството на хубаво вино: мозък и страст“, обяснява Антинори, „но това даде време на Албиера, Алесия и Алегра да усъвършенстват своя бизнес опит и ни позволи да положим основите за правилното пускане на новото ни имение за вино в долината Напа. “
През 1994 г. те построиха винарната; през 1998 г. семейството закупи прилежащия имот Townsend, който включваше 24 акра първокласно лозе от каберне; и две години по-късно те засадиха Шардоне в оригиналното имение, което ще позволи на семейството да започне производство, преди да настъпи договорът за наем.
След приключване на лизинга имението е наречено Antica Napa Valley – Antica е комбинация от Antinori и Калифорния, както и думата за „древен“ на италиански. Първите вина бяха Каберне Совиньон от 2004 г. и Шардоне от 2006 г. И двете излезли през 2007 г.
Подобно на името на винарната, производството на винарната също е смесица от Стария свят / Новия свят, като главният енолог на Antinori Ренцо Котарела и екипът за винопроизводство Antica работят заедно, за да изработят най-доброто изражение от всяка реколта и лозов блок, от лоза до бутилка.
Три вина – Cabernet Sauvignon, Chardonnay и Townsend Vineyard Cabernet Sauvignon – се предлагат на избрани пазари в САЩ и в чужбина. Другите са определени вина с ограничено производство, достъпни само от винарната.
„Нашата цел е преди всичко да правим качествени вина със силна местна идентичност“, казва Албиера Антинори за винения бизнес на семейството си. „Така че докато Antica остава вярна на нашата традиция и култура, нейните вина са неизтриваемо отпечатани с тероара на долината Напа. “