Паскал Бушар

Домът на Паскал Бушар е идеално разположен в сърцето на лозаро-винарския регион Шабли, уникален северен тероар.

Като специалисти в производството на вина Chablis и Grand Auxerrois, ние сме посветени на PASSIONATELY да изразим многообразието на апелациите, които съставляват този голям лозаро-винарски регион, желаещ да остави минералността и плодовете на вината да блестят.

Нашата винарна в Шабли е оборудвана с модерни машини, които са перфектно адаптирани към нашите строги изисквания за качество.

Нашите резервоари с контролирана температура ни дават възможност да винифицираме до 11 000 хектолитра от нашите скъпоценни вина при оптимални условия.

Капацитетът на резервоара варира от 10 до 300 хектолитра. Най-малките резервоари ни позволяват да винифицираме вина от „климати“ (наречени парцели) или да изработим специфични „микро-кюве“. По-големите резервоари гарантират постоянно качество от началото до края на всяка реколта.

Някои от нашите кювета след това търпеливо остаряват в нашата изба, която може да побере над сто 350-литрови бъчви.

Вината на Pascal Bouchard се предлагат в най-добрите заведения в над 30 страни по света. Както във Франция, така и в чужбина печелим награди на реномирани състезания и търговската преса признава нашето непрекъснато повишаващо се качество.

Ние ценим великолепните тероари на Шабли и Grand Auxerrois. Нашето задълбочено познаване на техните специфики в съчетание с нашето ноу-хау ни позволява да ги изведем на нови висоти, като същевременно запазим цялата им автентичност.

На всяка стъпка в процеса на изработка на нашите вина, ние внимаваме да спазваме характеристиките на това приказно наследство. В лозята нашите производители-партньори практикуват екологично отговорно лозарство с изключително уважение към природата.

Нашата гама Premium разполага с някои сертифицирани органични вина ( ECOCERT ).

Уважението към нашия тероар продължава при нашата винарска изба, където Флорент Дениел, който е наш винар повече от 20 години, придружен от малкия си, но ентусиазиран екип, окуражава различните ни призиви с голяма грижа и нежност. Постоянният ни стремеж към баланс и качество ни позволява да произвеждаме приятни вина, без да правим компромиси с автентичността

Вината на Паскал Бушар са живи и жизнени. Те изразяват цялата минералност и финес, които са характерни за Chablis. Дегустацията на вина Pascal Bouchard винаги гарантира ЕМОЦИЯ .