Marchesi Antinori е избран за официален доставчик на вино на Ryder Cup 2023

Италианският производител на вино Marchesi Antinori беше избран за официален доставчик на вино за Ryder Cup 2023, което ще се проведе в Marco Simone Golf and Country Club в Рим, Италия.

Семейство Антинори произвежда вино в Тоскана от 1385 г. и оттогава си е създало репутация на най-добрите винопроизводители в Италия.

Villa Antinori Rosso Toscana IGT и Villa Antinori Bianco Toscana IGT на Marchesi Antinori ще бъдат избраните вина на самата Ryder Cup, както и гамата от спонсорски функции и церемониални събития, които се провеждат в подготовката на най-великото отборно състезание в голфа между отбора на Европа и отбора на САЩ.

Villa Antinori беше избрана след шестмесечен процес, включващ няколко други водещи италиански етикети за вино. Villa Antinori, която днес включва две червени вина и две бели вина, е произведена за първи път през 1928 г. от Marchese Niccolò Antinori – също пионер в голфа в Италия – като вино с подпис на семейство Антинори.
Наред с вината Villa Antinori беше избрано и Calafuria Rosato Salento IGT, което се произвежда в Пулия в имението Tormaresca.
Говорейки за партньорството, Пиеро Антинори, почетен президент на Marchesi Antinori, каза: „Тъй като самият аз съм голфър, за мен и моето семейство е източник на голяма гордост да си партнираме с Ryder Cup за това много важно спортно събитие. Избрахме да придружаваме Ryder Cup по време на това пътуване с Villa Antinori, нашето най-историческо вино и символ на Тоскана и качество, идеално се съчетава с великата история и значението на това събитие. Създадени само с една година разлика, както Villa Antinori, така и Ryder Cup споделят едни и същи ценности и съвършенство от почти 100 години.“
Гай Кинингс, директор на Ryder Cup и заместник главен изпълнителен директор на групата European Tour, добави: „Тъй като историческата Ryder Cup посещава Италия за първи път през 2023 г., съвсем уместно е да изберем исторически италиански производител на вино за наш официален доставчик. С натоварен график от спонсорство и медийни ангажименти през следващите две години и турнир, който ще види стотици хиляди фенове, които ще се спуснат срещу Марко Симон, ние знаем, че с Marchesi Antinori до нас нашите гости ще имат несравнимо изживяване при пиене на вино. ”